perjantai 25. maaliskuuta 2011

Mobiiliblogikokeilu

Mobiiliblogikokeilu on ollut yksi Epun mediareppu -hankkeen opetuskokeiluista. Kokeilussa esikoululaisilla ja 1-3. luokkien oppilailla on ollut käytössä Nokian N97 älypuhelin, jolla he ovat tehneet blogimerkintöjä luokan blogiin (Wordpress).

Ensimmäiset blogikokeilut aloitettiin talvella 2010. Oppilaat tutustuivat puhelimeen ja harjoittelivat blogin käyttöä. Blogikirjoituksia tehtiin mm. kirja-arvosteluista.Aluksi blogikokeilut olivat opettajajohtoisia, eli blogikirjoituksia tehtiin opettajan valitsemista aiheista.

Vuoden 2011 alusta lähtien puhelimet ovat olleet oppilaiden vapaassa käytössä. Blogikokeilu on opettajien mukaan lisännyt sosiaalisuutta ja spontaania auttamista oppilaiden ja oppilasryhmien välillä. Oppilaiden oma arvomaailma korostuu blogin välityksellä ja huoltajat pääset osaksi lasten arkea koulussa.Oppilaille tehdyn haastattelun mukaan blogikirjoituksia on mukava tehdä erityisesti omista töistä, kavereista ja (välitunti)tekemisestä.
Oppilaat käyttävät puhelimia myös äänitteiden ja videoiden tekemiseen. Alla oppilaiden tekemä haastatteluvideo koskien blogikokeilua:


Tietoja minusta

Oma valokuva
Epun mediareppu on Tampereen kaupungin Opetushallituksen rahoitustuella toteuttama yhteinen kehittämishanke, jossa etsitään pedagogisia malleja tieto- ja viestintätekniikan käyttöön esi- ja alkuopetuksessa. Blogista löydät hankkeen tuoreimmat kuulumiset. Lisätietoa hankkeen Internetsivuilta: http://koulut.tampere.fi/hankkeet/eppu/

Lukijat