keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Terveiset ITK:sta!

Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa -konferenssi (ITK) järjestettiin Hämeenlinnassa 7. - 8.4.2011. Epun mediareppu -hanke oli mukana konferenssissa kahden esityksin voimin. Kati Liikanen aloitti torstaiaamun mobiilifoorumiputken pitämällä luennon yhdessä Tampereen yliopiston tutkijoiden Heikka Sairasen ja Antti Syväsen kanssa otsikolla "Mitä mobiilioppiminen koulun arjessa oikeasti on?"

Kati aloitti foorumiesityksen kertomalla mobiiliblogikokeilusta, joka aloitettiin 2010 talvella. Katin luokalla on ollut käytössä älypuhelimet, joiden kautta oppilaat ovat voineet tehdä blogipostauksia luokan omaan blogiin.

Myöhemmin iltapäivällä Reetta Kytölä kertoi esityksessään "Pelittääkö opetus? -mobiilioppimista ilman älypuhelimia" iPod touchien käytöstä opetuksessa yhdessä mediapedagogi Jukka Haverin ja kahden diginatiivin Epun ja Eveliinan kanssa.

Reetan oppilaiden käytössä on ollut iPod toucheja, joilla he ovat voineet pelata, soittaa sähköisiä soittimia, etsiä tietoa linnuista ja kasvillisuudesta yms.

Videolla oppilaat kertovat kuvaamataidon töistä ja liikuntaradasta, jotka on tehty iPod touch-pelien pohjalta.Tekniikka ja pelien pelaaminen eivät Reetan kokemuksen mukaan tapa luovuutta tai hidasta hienomotoristen kädentaitojen opettellua, vaan niitä voi harjoittaa tekniikan avulla uudella tavalla.

Tietoja minusta

Oma valokuva
Epun mediareppu on Tampereen kaupungin Opetushallituksen rahoitustuella toteuttama yhteinen kehittämishanke, jossa etsitään pedagogisia malleja tieto- ja viestintätekniikan käyttöön esi- ja alkuopetuksessa. Blogista löydät hankkeen tuoreimmat kuulumiset. Lisätietoa hankkeen Internetsivuilta: http://koulut.tampere.fi/hankkeet/eppu/

Lukijat