torstai 3. marraskuuta 2011

Hankkeen uudet verkkosivut avattu

Hankkeen päivitetyt ja uuden ulkoasun saaneet verkkosivut näkivät päivänvalon marraskuun alussa. Sivut tarjoavat entistä enemmän tietoa hankkeesta: tavoitteista, toimintamalleista, yhteistyöstä. Sivuilta pääsee myös kuvagalleriaan, jonne lisätään aika ajoin kuvia hankkeen toiminnasta. Sieltä löytyy edelleen myös hanketoimijoiden yhteystiedot sekä Taitotasopeli mediataitojen kartuttamiseen.

Verkkosivuille tulee päivitettyä tietoa hankkeen etenemisestä ja toiminnan levittämisestä. Opetuskokeilut päivittyvät vielä ennen vuodenvaihdetta pedagogisiksi malleiksi, jotka sisältävät seikkaperäisen kuvauksen hankkeessa kehitetyistä toimista.Niiden avulla mediakasvatuksesta ja tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytöstä kiinnostuneet opettajat pääsevät varmasti hyvin alkuun. Kuvauksissa korostuu laitteiden opetuskäytössä pedagogiset lähtökohdat, ei niinkään tekniikka- tai laitekeskeisyys.
Pedagogisten mallien kuvaukset ovat kuitenkin vain alkua hankkeessa syntyneen tietotaidon levittämiseen. Ensi keväänä on tiedossa loistavia benchmarking -päiviä, jolloin hankkeen tuottamasta tiedosta ja käytänteistä kiinnostuneet opettajat pääsevät hankeopettajien tunneille seuraamaan pedagogisissa kuvauksissa esiteltyä toimintaa. Näiden päivien aikataulusta ja ilmoittautumisesta tulee tietoa verkkosivuille vielä ennen joululomaa.

Uusilta verkkosivuilta löytyy myös linkkivinkkejä, joiden tarkoitus on auttaa opettajaa löytämään uutta ja innostavaa toimintaa opetukseen. Toivotan lukuiloa ja innostuksen hetkiä niin uusille kuin vanhoillekin käyttäjille!

Tietoja minusta

Oma valokuva
Epun mediareppu on Tampereen kaupungin Opetushallituksen rahoitustuella toteuttama yhteinen kehittämishanke, jossa etsitään pedagogisia malleja tieto- ja viestintätekniikan käyttöön esi- ja alkuopetuksessa. Blogista löydät hankkeen tuoreimmat kuulumiset. Lisätietoa hankkeen Internetsivuilta: http://koulut.tampere.fi/hankkeet/eppu/

Lukijat